Geschiedenis hoofdstuk 1 begon met het volgende krantenartikel:

Vermiste jongen terecht

Van onze correspondent

Breukelen”, zaterdag

De sinds vrijdagmiddag 13.00 uur vermiste 12-jarige jongen genaamd Daan uit “Breukelen” is sinds vrijdagavond 23.00 uur weer terecht. Hij is door zijn familie en vrienden opgevangen. Het slachtoffer heeft in een eerste verklaring tegenover de politie aangegeven op zoek te zijn geweest naar echte ridders. Verdere details van de verklaring maken duidelijk dat de jongen met zijn fiets onderweg was naar het nabij gelegen kasteel “Nijenrode” gelegen te “Breukelen”. Hij wilde overnachten in het kasteel in de hoop daar echte ridders te ontmoeten. De jongen was erg in de war en was vergeten dat ridders niet meer leven anno 2015. Wil Daan echte ridders ontmoeten zal hij terug moeten in de tijd. De politie, Daan en zijn ouders roepen iedereen op om ideeën aan te dragen zodat Daan werkelijk terug kan naar de riddertijd waar hij zo naar verlangt. Alle ideeën kunt u rechtstreeks zenden naar het volgende adres: Daan M. Dammerstraat 47 7845TR “Breukelen”.

De kinderen hadden het idee om een tijdmachine voor hem te maken. De kinderen hadden in hun groep een projectleider en een tijdbewaker. Samen hebben ze de tijdmachine ontworpen. Ze hebben elke les het logboek bijgehouden. De tijdmachines zijn ook allemaal gepresenteerd aan de klas.

De kinderen hebben erg hun best gedaan.

Gepubliceerd op 02-10-2015 door Leerkracht