Om 8.20u gaat bij ons op school de deur open. Vanaf dan kunnen alle kinderen naar binnen. Eenmaal binnen hangen de kinderen hun jas aan de kapstok en zetten hun eten en drinken in de daarvoor bestemde bakken. Bij de deur staat de juf om ons een handje te geven. Dit doet de juf, omdat ze dan voor alle kinderen even aandacht heeft. Hier bij de deur kunnen ook belangrijke dingen nog even tegen de juf gezegd worden. Zodra wij de juf een hand hebben gegeven gaan we naar onze eigen tafel en daar heeft de juf iets klaargezet om mee te werken. Tot ongeveer 8.45 gaan wij hiermee aan de slag.

Na de inloop gaan we met elkaar in de kring zitten. De juf begint de dag met een gebed en leest een Bijbelverhaal voor. We behandelen met elkaar welke dag het is en we besteden aandacht aan de datum. In de kring is er ook altijd gelegenheid om iets te vertellen wat je hebt meegemaakt.

In de ochtend en middag gaan we altijd buiten spelen en spelen/werken. Bij het buiten spelen leren we om spullen met elkaar te delen en we leren om met elkaar om te gaan. Tijdens de werklessen kiezen we via het planbord waar we mee gaan spelen. Soms mag je gelijk gaan spelen, maar er zijn ook dagen dat je eerst een werkje moet maken of een spelletje met de juf gaat doen. We werken ook wel eens samen tijdens de werkles… dat is best moeilijk hoor!

In de kring doen we vaak spelletjes. We leren bijvoorbeeld tellen en terugtellen, we leren het verschil tussen letters, woorden en zinnen. Ook leren we goed naar elkaar te luisteren en om vragen aan elkaar te stellen. Al met al hebben we het erg gezellig met elkaar in de klas. We leren veel van en met elkaar!

Lieve groetjes,

Groep 1/2b