Berichten groep 6

 Zoeken

 


Het blijft toch best een beetje spannend, die Sinterklaastijd. We hebben in een korte tijd toch een hoop gedaan in de klas. We hebben Sinterklaas en zwarte piet geknutseld, we hebben de stoomboot van Sinterklaas gemaakt door allemaal een kamer voor piet te maken, we hebben Sinterklaasmutsen gemaakt. We mochten zelfs spelletjes op het digibord doen!

 

Donderdag 3 december was echt een hele leuke dag. Die dag hebben we namelijk kruidnootjes gebakken en pietengym gedaan. Voor het bakken van de kruidnootjes mochten we met de mama van Nynke en de mama van Duncan naar het kooklokaal. We moesten het poeder goed met water mengen om een mooi deeg te krijgen. En daarna natuurlijk…….. balletjes rollen. Toen het deeg helemaal op was mochten de kruidnootjes in de oven en na 10 minuten waren ze alweer klaar. Ze moesten even afkoelen voordat we de kruidnootjes in de klas eerlijk konden verdelen. Bij pietengym moesten we over daken springen, over daken lopen en natuurlijk pakjes bezorgen in de schoorstenen. Alle pieten hebben zo hun best gedaan, ze kregen allemaal hun pietendiploma.

 

Vrijdag 4 december kwam Sinterklaas bij ons op school. Dat vonden we best wel spannend allemaal. Op het plein hebben we heel hard staan zingen voor Sinterklaas en gelukkig kwam hij toen aan. Na zijn aankomst hebben we in de klas een circuit gedaan met 4 verschillende opdrachten. Na het eten en drinken, om 11.00uur, kwam Sinterklaas bij ons in de klas en hij had voor ons allemaal een cadeautje bij zich. Het was een hele gezellige dag, maar aan het einde van de ochtend waren we allemaal wel heel erg moe!

Lieve groetjes,

Groep 1/2b en juf Simone

 

Gepubliceerd op 04-12-2015 door Leerkracht

  • Currently 0,00/5 Stars.


Categorieën: categoryAlgemeen

Bekeken: 589 keer