Berichten groep 1/2B

In de ochtend van dinsdag 10 Oktober 2017 zijn er kinderen van groep 7 en groep 8 Naar de Erasmus universiteit in Rotterdam geweest. Om daar te leren over rechten, psychologie, gaming of filosofie.

We zijn van Capelsebrug naar Kralingsezoom met de Metro gegaan. We zijn vanaf Kralingsezoom naar de universiteit gelopen. We moesten ons verzamelen in een grote hal. Vol met kinderen van verschillenden scholen uit zuid Holland. We moesten even wachten…. Maar daarna mochten we in een grote studiezaal gaan zitten.

Na even wachten kwam er een vrouw binnen met een soort stok. Toen moesten we allemaal gaan staan. Daarna kwam de professor binnen. Pas wanneer hij zei dat we mochten zitten ging iedereen zitten, de professor gaf de opening van het college in de ochtend. Dat was niet heel erg lang. Maar na de opening mocht de school kiezen waar ze meer over zouden willen leren. Onze school PCB de Fontein heeft gekozen voor het onderwerp rechten.

Wij moesten naar de 2de verdieping van het gebouw.
Daar kwamen we in een kleinere klas. Daar leerden we verschillen in civiele rechten en publieke rechten. En wat een van de belangrijkste rechten in de Nederland is, namelijk de grondwet.

Door Wessel en Celeste uit groep 8!

Gepubliceerd op 10-10-2017 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 8a

Leerkrachten:

Juf Charlotte Lodder (ma, di)

Juf Marcella de Beer (woe,don,vrij)