PCB De Fontein

Welkom op de website van CBS De Fontein

De Fontein is een Kanjer school met een kooklokaal, een uitdagende bibliotheek en een prachtig plein. Vanuit de Kanjermethode leren de kinderen hoe ze op een goede manier met elkaar kunnen samenleven en samenwerken.

De leerkrachten werken vanuit het Engelse onderwijsconcept Thinking for Learning, waarbij regelmatig samengewerkt wordt en de kennis van Mediërend Leren de basis vormt. Daarnaast is er een Plusklas voor meer- of hoogbegaafde kinderen.

De Fontein is onderdeel van het Christelijke Integraal Kindcentrum (IKC) en werkt samen met speciale basisschool De Balans en christelijke kinderopvangorganisatie Royal Kids Home. Door de samenwerking tussen De Fontein en De Balans en de Coachklas is het mogelijk om een flexibel onderwijsaanbod vorm te geven; kinderen kunnen tegelijk onderwijs volgen op beide scholen als dit voor de ontwikkeling nodig is of deelnemen aan de Coachklas.

Kennismakingsgesprek en rondleiding

Iedere eerste dinsdag van de maand tussen 09:00 en 10:00 uur is er mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek en rondleiding in de school. Hiervoor kunt u zich aanmelden via directie@cbs-fontein.nl.

Let op! De drie kleutergroepen op De Fontein zitten inmiddels tot het einde van dit schooljaar vol door de aanmeldingen van huidige en nieuwe ouders die wij inmiddels verwerkt hebben voor dit schooljaar (2019- 2020). Voor het schooljaar 2020- 2021 zijn wel nieuwe aanmeldingen mogelijk.